Sunday, April 22, 2007

Sukarelawan Peace Malaysia

Aku harini menjadi sukarelawan Peace Malaysia untuk kesekian kalinya..kali ni aku jadi staff nurse..apa?staff nurse?..hehehe

Aku jadi staff nurse dengan kawan aku pesort..tugas kitorang senang je..prepare apa yang patut..gantung-gantung banner, gantung bendera dan susun ubat-ubat. Lepas tu..lepak sampai doktor kasi preskripsi dan kitorang kasi lak ubat kat pesakit tadi..jangan memain..kitorang telah ditunjuk ajar oleh doktor-doktor tadi tentang semua apa yang doktor tulis dan jerit..hehehe. Bukan sekali je kitorang ikut Peace Malaysia..sebelum ni masa banjir kat Johor. 2 minggu kitorang buat klinik bergerak. Tulisan-tulisan doktor yang sebelum ni ada orang kata susah nak faham..kitorang mula-mula pun begitu juga..kejap-kejap tanya..tapi itu semua pengalaman.

Tadi patient tak ramai..adala dalam 80 orang..kira ramaila juga tu..penat nak menerangkan berapa kali ubat tu kena makan dan banyak mana nak kena makan..kita cakap betul dah..tapi dorang yang pusing balik..

Pengalaman semua ni..mungkin orang lain tak dapat..tapi aku ceritakan keseronokan menjadi seorang sukarelawan..bukan untuk berbangga tapi untuk mencari pengalaman..so nanti takdela terkebil-kebil bila orang lain bercerita..hehehe

Diphendryl, Buscopan, MVT, Syrup PCM..kasi kat makcik ni..

Ok doktor..

Oklah..bizi. Nanti aku topup lain ye..

5 Comments:

Blogger Red Mummy telah menaip...

baguih ko ni

akak ni ari2 PCM offer jadi abiter dema for the pertandingan chess - sukarelawan.

payah noorr....masa x cukup

00:06  
Blogger intankamaruddin telah menaip...

Hehe. Blog ni pun best gak la.. Medic staff jugak rupenye. Patutla abeh name drug terkeluar. Keep mengarut okes!

00:55  
Blogger Rose Hazeline telah menaip...

Fuyoo....staff nurse tuh....dasat...lepas ni I tak yah jumpa dr dah ler..mintak u punya consultation jerlah...wakaka

12:32  
Anonymous rosealley telah menaip...

bagus2, teruskan usehe murni mung

10:02  
Blogger MM HaZiMiNN telah menaip...

camne nk apply jadi skrlwan nih?minat gak ekceli..

12:51  

Post a Comment

<< Home