Tuesday, July 03, 2007

Ohh..Bandung..Day 2

Hari kedua aku kat Bandung, aku dengan kengkawan di ajak pindah ke hotel lain..Hotel Arion Swiss Belhotel..hotel 41/2 star kat sana..walaupun kecik..tapi memang terbaik. aku leh kasi 5 bintang untuk hotel ni. Lepas pindah barang-barang kat hotel baru..kitorang bergerak ke Tangkuban Parahu..kalau korang nak tau apa benda ni..meh aku cerita..Tangkuban Parahu ni adalah sebuah gunung berapi yang masih aktif di dalam kawasan Bandung tapi tak nampaklah larva-larva merah tu..hishh korang ni..Dari bandar Bandung ke Tangkuban Parahu ni, lebih kurang 1 jam juga..kena pergi pagi-pagi kalau tidak macet (jem)..hehehe. Kalau korang baru sampai kat sana..korang akan dapat satu bau yang amatlah busuk sesangat..macam bau telur tembelang..busuknya..tapi bukan bau telur..tapi bau belerang daripada gas-gas yang keluar dari mulut kawah tadi..Tips..jangan pergi dengan bas..pergi sewa van untuk kesana..sebab van je leh lepas ke atas puncak..bas kena stop dan korang kena jalan lebih kurang 2km ke atas.

Lepas pergi enjoy-enjoy kat atas tu dan tanpa menghiraukan bahawa benda tu boleh meletup lagi..kitorang pun turun..tapi tak turun kebawah..berhenti kejap dekat kawasan air hangat..nama dia aku tak ingat..syok sangat..hehehe..tempat dia cantik dan orang bandung ni kuat-kuat belaka. Kitorang duk letak kaki kat air panas yang panas juga..dorang siap mandi..cam kolam diorang buat kat situ..hebat..hebat.

Lepas daripada Taman Air Hangat..kitorang balik ke kota Bandung kembali...Makan dan makan lagi.

Aktiviti malam takde kemana..cuma lepak-lepak kat shopping complex diorang je..lebih kurang macam sogo kat KL. Taklah hebat sangat macam di KL..bertuah duduk kat Malaysia.


Lepas sejam kat shopping complex diorang kitorang balik hotel. Lepak dan merehatkan badan-badan yang letih..fuhh..puas ooo..berjalan kat Bandung. Tak cukup hari kalau nak diikutkan..hehehe..bukan apa balik awal ni..esok kitorang nak penuhkan masa dari pagi sampaila ke malam untuk sesi memenuhkan beg pakaian anda dengan barang-barang..jadi, memerlukan tenaga yang banyak untuk mengangkat barang-barangnya nanti.hehehe..gambar kat bawah ni..kat depan lobi hotel..sebelah front desk..ZZzzZzzzz...



9 Comments:

Blogger Red Mummy telah menaip...

amboiiiiiii

sakannya berjalan kan

18:24  
Blogger Miss Nazla telah menaip...

jgn lupe krispy kreme utk daku yg tetinggal ekeke

01:08  
Blogger ^AnGeL iN DiSguiSe^ telah menaip...

Bandung rupenyer.....best aar tu...kita ni dari last year nakgi Indon..tak sampai²..mamat² & minah² Indon pulak yang dok sampai sini...

08:42  
Blogger Zana Sadri telah menaip...

3 hari je ke duk sana?? klau bawak kamiorg (yg perempuan) mau nak tambah hari lagi tuh.. ngehehehe...

09:38  
Blogger Umi Mia telah menaip...

Hola......apalah nak komen kat sini ni...takder idea..hari2 dah komen dan mengomel ngan ko....tapi kan..apa kata lepas ni u letak photo barang apa yg u beli kat sana..nak tau gak org lelaki shopping apa kat sana kan....Adios...

10:59  
Blogger Lestat telah menaip...

ala..tak cakap awal²..brg² suma dah kasik kat orang dah..takkan nk mita balik semata² nk tgkp gbr..hehehe..nntla..next trip..Phuket..here i come

11:03  
Blogger Lily . Lulu . telah menaip...

perghhhhh .. bes bes bess .. sangat la seronok !!! nih jeles bangat nih
:P

nak ke phuket pulak ke ?? amboih !!!
hehehe ....

14:44  
Blogger Lestat telah menaip...

tgh duk kumpul duit balik nk g Phuket ni..

16:47  
Anonymous laily telah menaip...

kumpul..jgn tak kumpul.. nanti bleh shopping sakan.heheheeh

16:06  

Post a Comment

<< Home